Samen
bereik je meer

Kennismaken

Alles over basisonderwijs en kinderopvang

Lees alles over kindcentrum Regenboog. Bijvoorbeeld, hoe ondersteunen wij uw kind? Hoe creëren we een fijne sfeer? Welke resultaten hebben we behaald?

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten

Wanneer zijn de schoolvakanties en wat staat er dit jaar op de planning? Wat zijn de mogelijkheden voor tussen- en naschoolse opvang? We beantwoorden al uw vragen!

Contact

Wij horen graag van u!

Wilt u een kennismakingsgesprek aanvragen of informatiefolders downloaden? Ook vindt u hier alle contactgegevens van ons team en kunt u uw kind ziekmelden.

Kindcentrum Regenboog

In kindcentrum Regenboog is een integraal en samenhangend aanbod beschikbaar van christelijk basisonderwijs en kinderopvang voor alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar uit Nootdorp en omgeving. Dit is een aanbod op maat. Het biedt kinderen de mogelijkheid hun brede talenten te ontwikkelen en kennis en vaardigheden te leren voor de toekomst.

Professionals en ouders werken in het kindcentrum samen om de kinderen naar behoefte en op maat te ondersteunen in hun brede ontwikkeling. Ouders en kinderen krijgen daarbij de ruimte om eigen keuzes te maken in het gebruik daarvan. We zorgen ervoor dat elk kind klaar is voor de toekomst. En die is prachtig! Vraag nu een kennismakingsgesprek aan!

"Je krijgt een warme deken gevoel wanneer je de school binnenstapt! Er is een goede vibe en hoge ouderbetrokkenheid bij activiteiten als het kinderrestaurant."
Naomi
moeder van Koen uit groep 4

Zelfbewustzijn

Leader in me

We werken met 'The Leader in Me', een model van Sean Covey. We stimuleren de kinderen zichzelf te zijn en leiderschap te nemen over hun eigen leven. Hierbij gaan we uit van de unieke talenten van ieder kind. Bij de kleuters wordt hiervoor de basis gelegd met de pedagogische cirkel, waarbij we hen leren respect te hebben voor elkaar.

Ontdekkend leren

Kinderrestaurant

Veel onderwerpen uit ons onderwijs komen samen in het kinderrestaurant. Het uitrekenen van hoeveelheden en sociale vaardigheden bijvoorbeeld worden zo geoefend in de praktijk. Alle groepen koken minstens één keer per jaar voor hun ouders.

Duurzaam samen

Doorgaande lijn

Wij realiseren een doorgaande lijn in opvang en basisonderwijs in het kindcentrum, bijvoorbeeld via onze peuteropstap. Veiligheid en geborgenheid zijn belangrijke voorwaarden voor groei. Evenals respect voor elkaar. Opvang, gezin, school en partners werken samen.

Kindcentrum Regenboog op Facebook

Mila (4) wil op Mars gaan wonen

En de juf mag ook mee, want op een Octantschool leert Mila alles over samenwerken en technologie. Ze groeit op tot een zelfbewust persoon die durft te kiezen, zodat ze niet op Mars maar in Madrid gaat wonen.

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Octantscholen kenmerken zich door een onophoudelijk streven van groei. Structurele kwaliteitsverbetering, waaraan wij dagelijks veel aandacht besteden. Onderdeel hiervan is onze academie waar wij leerkrachten en medewerkers trainen om nóg beter te worden in hun vak. Bij ons gaan onze medewerkers dus ook nog regelmatig naar school. Deze kwaliteitsverbetering realiseren wij ook door ons onderwijs constant aan te passen aan de moderne samenleving. Hierbij is veel aandacht voor wetenschap en technologie. Onze drie kernwaarden vormen hiervoor de basis: 'zelfbewustzijn', 'ontdekkend leren' en 'duurzaam samen'. 

Spelend Wijs

SkippyPePijN biedt kinderen zorgeloos speelplezier in een veilige en vertrouwde omgeving. Bij ons is er een prettig ‘thuisklimaat’ waarin uw kind zich veilig voelt en zich daardoor optimaal kan ontwikkelen. Wij stimuleren alle ontwikkelingsgebieden door veel met uw kind te praten en uit te leggen en door allerlei verschillende materialen en activiteiten aan te bieden. Door onze groepsopvang leert uw kind spelenderwijs om met andere kinderen en volwassenen om te gaan. Zo bieden wij een ideale combinatie van spelen en leren. “Spelend wijs” noemen wij dat. Zoekt u een plek waar uw kind zorgeloos en met plezier kan spelen? Zodat u uw kind daar met een gerust hart kunt achterlaten? Dan bent u bij ons aan het goede speeladres.