Ontdekkend leren

Ontdekkend leren

Kinderrestaurant

Blikvanger in het gebouw aan de Koningin Julianastraat van Kindcentrum Regenboog is het kinder-restaurant. In het kinderrestaurant komen veel dingen die in het onderwijs geleerd zijn, op een heel andere manier aan de orde. Denk aan meten of het uitrekenen van benodigde hoeveelheden. Ook sociale vaardigheden worden hier op een speelse manier geoefend.

Alle groepen koken minstens één keer per jaar voor hun ouders, broertjes en zusjes. Daarnaast wordt de keuken gebruikt voor smaaklessen of het bereiden van speciale hapjes rond bijvoorbeeld de feestdagen.

XperiO

Elke groep brengt één keer per jaar een bezoek aan een van de twee XperiO ontdeklabs. Daarnaast organiseren wij van Octant Wetenschap en Technologieochtenden. De 21e eeuwse vaardigheden, waaronder ontdekkend leren, komen ook aan bod bij de nieuwe methode Wereldoriëntatie.

Talentuur
Na schooltijd bieden wij een Talentuur aan. Voor kinderen waarvan de ouders hun werktijden nog anders moeten organiseren, bieden we een talentuur aan dit schooljaar. De kosten hiervoor zijn €3,50 per keer. Op deze manier ontdekken de kinderen hun talenten op een laagdrempelige manier. En u wordt ontzorgd!